UKRAYNA YÖK DENKLİĞİ
Ukrayna’da Üniversite okuyan Türk öğrenciler yüksek öğretim kurumundan denklik almak için mezun olduğu üniversiteden gerekli evrakları aldıktan sonra konsolosluk veya büyük elçiliklerde tasdik etmelidir. Tasdik ettikten sonra bütün evrakları tarayıp yöke mail olarak göndermektedir.
UKRAYNA YÖK DENKLİĞİ
Yüksek öğretim kurumu belgeleri inceledikten sonra yurt dışı giriş çıkışları özelikle kontrol etmektedir yani mevduata göre örgün eğitimde altı ayda en az 70 gün yurt dışında bulunma şartı var buda yılda en az 140 güne tekabül ediyor . Giriş çıkışlarda herhangi bir sıkıntı yoksa mezun olduğu üniversiteye teyit yazısı göndermektedir teyit yazısı üniversiteye gittiğinde yazıda bu öğrenci sizde mezun olup olmadığının teyit yazısıdır.
UKRAYNA YÖK DENKLİĞİ
Bütün bu işlemler bittikten sonra yüksek öğretim kurumu okuduğunuz bölüm ile alakalı fark dersi veya seviye tespit sınavına tabi tutulur . Bu sınavlardan başarı olduğunuz takdirde denklik tescil belgenizi alabilirsiniz .
Ukrayna üniversitelerinde mezun olan öğrenciler diplomaları mavi diploma olup tüm dünyada geçerlidir